Печени тиквички и домати с пармезан

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак16227167
02/09/2019
"Толкова са вкусни, че веднага му се нахвърляме, а който закъснее - да се сърди сам на себе си "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо531
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипете галетата, добавете щедра щипка наситнен магданоз, счукана скилидка чесън, щипка сол.

Налейте зехтин, като бъркате, докато продуктите се намаслят добре. Поръсете с настърган пармезан.

Нарежете тиквичките и доматите на кръгчета. Подмажете тавичка с олио.

Оваляйте кръгчетата зеленчуци в галетата и наредете в редички, изправени.

Ако ви остане от галетата, поръсете я отгоре за още по-хрупкава коричка на вашите печени зеленчуци.

Изпечете тиквичките и доматите на 180°C в предварително загрята фурна за около 30 мин.

Поднесете печени тиквички и домати с пармезан като гарнитура за печени меса или лека вечеря.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
03.09.2019 10:04
Благодаря, Севдалина!
0
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
03.09.2019 08:47
Колко феерия от цветове и текстура изпъкват в това семпло ястие, поднесено ни с вкус! Леко и питателно зеленчуково блаженство, подходящо по всяко време на деня. Поздрави!
0
0