Начин на приготвяне
Замесете тесто от посочените за него продукти. Оформете го на топка, поръсете с брашно и оставете да почине 30-40 минути, докато удвои обема си.
Разточете на тънка кора във кръгла или продълговата форма. Вместо една цяла може да си направите две по-малки пици.
Намажете с доматения сос, поръсете с риган, босилек и половината накълцан див лук.
Рибата тон отцедете от течността или мазнината в консервата и я разпределете на трохи по цялата повърхност на пицата.
Отгоре ръснете половината пармезан и подредете домата, нарязан на фини кръгчета, после останалият пармезан и накрая моцарелата.
Изпечете на 200 градуса в предварително загрята фурна за около 16 минути или докато пицата стане златиста по краищата, а моцарелата се е разляла хубаво и е хванала коричка.
Преди да я поднесете, поръсете със останалия накълцан див лук.
Пицата с риба тон, пармезан и домати е готова.