Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети по сицилиански

Спагети по сицилиански

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Спагети по сицилиански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Навсякъде в Италия приготвят вкусни спагети, а нашата мисия е да открием всички рецепти и да ги споделим с вас"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 гр.
  • риба - тон - 100 гр. консерва
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържете ситно нарязания чесън в олиото, добавете рибата, добре изцедена от олиото и раздробена на парченца, намачканите с вилица домати и малко черен пипер.

Задушете всичко за около 10 мин.

Нарежете на ситно магданоза и жълтата част от лимоновата кора.

Междувременно сварете в подсолена вода спагетите, изцедете ги, изсипете ги в тигана със соса и при постоянно бъркане ги подръжте на огъня 3 - 4 мин.

Прибавете магданоза с лимоновата кора, разбъркайте и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рибата я добавям най- накрая със зеленината , по-добре е
22.07.2023 19:22
Анонимен
Анонимен
Рибата я добав
22.07.2023 19:20
Цвета
Цвета
Не виждам спагети на снимката,има ли снимки дето да отговарят на рецептите.....
01.08.2013 17:30
2
1
georgi
georgi
не е хубаво
01.08.2013 16:27
1