Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на малки парчета картофите. Сварете ги в подсолена вода. Прецедете и веднага пюрирайте.
Към сместа прибавете настъргания пармезан, брашното, едно яйце, един жълтък, излейте прясното мляко и разтопеното краве масло. Овкусете с щипка черен пипер и настъргано индийско орехче.
Хомогенизирайте добре продуктите. Подмажете с краве масло тава (28 см.) и посипете обилно с галета.
Изсипете картофената смес. Подравнете и изпечете блата за 25-30 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.
Нарежете гъбите на филийки. Задушете ги за няклко мин. в краве масло. Нарежете шунката на кубчета. Накъсайте моцарелата. Извадете тавата от фурната.
Гарнирайте пицата с парчета моцарела, кубчета шунка и филийки гъби. Върнете отново във фурната само докато се разтопи моцарелата.
Сервирайте картофената пица с гъби, шунка и моцарела топла!
Да ви е сладко!