Панирани пилешки пръчици на фурна

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор264841642
07/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо483
  • Преглеждания за месеца482
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на жулиени (дълги пръчици).

Смесете соевия сос, чесъна на прах, солта и белия пипер. С тази смес залейте месото и разбъркайте. Покрийте с фолио за свежо съхранение и поставете в хладилник за един час.

Разбийте яйцата в купа.

Смесете галетата и царевичното брашно в друг съд.

Застелете тава с хартия за печене. Включете фурната да загрява на 200 градуса.

Всяка пръчица пилешко месо потапяйте първо в разбитите яйца, след тава в сухата смес.

После отново в яйцата и накрая отново в смесените галета и царевично брашно. Наредете ги в тава.

Полейте със струйка олио или зехтин и печете около 25 минути до приятен загар.

Докато се пекат пригответе млечния сос. Смесете майонеза и киселото мляко. Добавете ситно нарязана скилидка чесън, сол и магданоз. Разбъркайте добре.

Поднесете панираните пилешки пръчици с млечния сос и чаша бяло вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар