Лаврак със сос от гъби пачи крак

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
249
3k
681
612
08/09/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо419
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам рибата, почиствам и филетирам на четири филета. Cлагам върху всяко филе малко чесън (нарязан ситно), чили чушка (нарязанa ситно), черен пипер, морска сол.

Едновременно работя с два тигана: в единия рибата с чесъна, чилито и черния пипер, поставена с кожата отдолу да се запечата в масло за 5 минути (на снимките показвам рибата със подправките); на гъбите им трябват също 5 минути да пуснат сока си, при тях има една особеност при приготвяне.

Първо задушавам гъбите в тигана с леко притискане да пуснат сока си, който ще оцвети сметаната. Задушавам без мазнина за около 5 мин, после добавям сметаната и оставям на слаб котлон за около 10-15 минути леко да се сгъсти.

Рибата с другия тиган е вече задушена (запечатана), без да обръщам, с шпатула поставям в тавичката отново с кожата отдолу.

Поставям тавичка във фурната да се изпече рибата за около 15 мин.

Тиганът, който ползвах за рибата, използвам да задуша скаридите (можете и без скариди да приготвите рецептата ми).

Това е един много изискан специалитет за специални поводи!

Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев грил тиган със сгъваема дръжка 26 см
22.99 лв.
Виж ››

Всяка кухня, в която няма място за голяма скара, може да отвори вратата си за компактен грил тиган. Практични размери, незалепващо покритие и здравословна храна са предимства, които всяко семейство трябва да може да си позволи. Това е целта и на алуминиевия грил тиган, с който готвенето е истинско удоволствие.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар