Мраморен кекс с тиква

09/09/2019
Приготвяне12 мин.
Готвене45 мин.
Общо57 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо760
  • Преглеждания за месеца760
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1.Обелете и почистете ябълката, настържете я заедно с тиквата и полейте с лимоновия сок и рома.

2. Разбийте яйцата със захарта на пухкава бяла пяна. Към тях сипете олиото, киселото мляко и плодовите стърготини и разбийте до хомогенност.

3. Пресейте на части към сместа брашното с бакпулвера, солта и канелата и разбърквайте с движения в кръг, докато се усвоят. Тъй като зависи от големината на яйцата и сочността на тиквата и ябълката, може да се наложи да добавите още малко брашно до постигане на кексова смес.

4. Разделете я на 2 части, може еднакви или едната малко повече от другата. В частта, която желаете, разтворете какаото и хубаво разбъркайте.

5. В намазнена и набрашнена форма за кекс (може и тавичка с размери 24/24 см) сипете двете смеси, преливайки ги, без да се стараете да е равномерно.

Разтърсете леко формата и пъхнете кекса в загрята на 180 градуса фурна.

6. Печете мраморният кекс с тиква 40-45 минути, след това отделете от съда и охладете върху решетка вашия сочен кекс с тиква.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар