Чорба от леща и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Чорба от леща и гъби
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
10/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Разчупваме традиционното приготвяне на леща, като добавим и гъби към рецептата - за разнообразие и вкус"

Необходими Продукти

  • леща - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 150 гр.
  • моркови - 1 бр.
  • селъри - стрък
  • зехтин
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чубрица - щипка
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - по желание
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лещата в тенджерка, покрийте с вода и кипнете. Прецедете през гевгир, измийте под течаща студена вода.

Върнете лещата обратно в тенджерката. Налейте около литър вода.

Добавете ситно нарязаните лук, чесън, морков и селъри.

Сложете съда на умерен огън и варете чорбата около 15 мин, след което добавете нарязаните гъби и две с.л. доматено пюре.

Налейте чашка зехтин и довършете готвенето. Свалете съда от котлона.

Подправете супата от леща с щипка чубрица, щипка магданоз и по желание щипка черен пипер.

Поднесете чорбата от леща и гъби топла, леко подкиселена с оцет или лимонов сок.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: