Задушен заек с манатарки

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
292
2k
678
528
11/09/2019
"Едно от тези ястия, които искате да опитате непременно "
Приготвяне30 мин.
Готвене180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 787
  • Преглеждания за месеца115
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества
Задушен Заек

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от мръсотията. Заекът се измива добре. Заешките дреболии се измиват и се режат на дребно.

Всички гъби се изплакват и се режат на филийки. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

В дълбок тиган се загрява малко масло. Запържват се гъбите и по-голямата част от тях се отстраняват. Лукът се добавя към гъбите да се запържи.

Прибавя се оризът. Добавя се вода 1 ч.ч. Овкусява се със чубрицата, черния пипер и солта. Бърка се.

Оризът трябва да остане леко суров, защото ще продължи да се готви.

Заекът се осолява добре и отвътре и отвън. Пълни се с плънката и се зашива.

Пълненият заек се слага в дълбок съд. Върху заека се слагат парчета масло. Залива се с виното и малко вода.

Заекът с ориз и гъби се слага се да се пече с фолио. Пече се около 3 часа.

Малко преди да се изкара от фурната, се маха фолиото и се добавят останалите гъби към задушения заек с манатарки.

Допича се до готовност на гъбите и хрупкава коричка.

Добър апетит!

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар