Задушен заек с манатарки

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
303
2k
704
685
1
Задушен заек с манатарки
Снимка: Виктория Георгиева
1 / 2
11/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви180 мин.
Общо210 мин.
Порции6
"Едно от тези ястия, които искате да опитате непременно"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от мръсотията. Заекът се измива добре. Заешките дреболии се измиват и се режат на дребно.

Всички гъби се изплакват и се режат на филийки. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци.

В дълбок тиган се загрява малко масло. Запържват се гъбите и по-голямата част от тях се отстраняват. Лукът се добавя към гъбите да се запържи.

Прибавя се оризът. Добавя се вода 1 ч.ч. Овкусява се със чубрицата, черния пипер и солта. Бърка се.

Оризът трябва да остане леко суров, защото ще продължи да се готви.

Заекът се осолява добре и отвътре и отвън. Пълни се с плънката и се зашива.

Пълненият заек се слага в дълбок съд. Върху заека се слагат парчета масло. Залива се с виното и малко вода.

Заекът с ориз и гъби се слага се да се пече с фолио. Пече се около 3 часа.

Малко преди да се изкара от фурната, се маха фолиото и се добавят останалите гъби към задушения заек с манатарки.

Допича се до готовност на гъбите и хрупкава коричка.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: