Обикновен смокинов сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак15927163
12/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца273
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете омекналото на стайна температура краве масло. Добавете захарта.

Може да ползвате по желание кафява захар.

С миксер разбийте маслото със захарта до гладък крем. Добавете едно по едно яйцата разбивайки с миксера.

Изчакайте, докато яйцето се усвои добре от крема, преди да добавите следващото.

В друга купа пресейте с щипка сол и пакетче бакпулвер брашното.

Смелете обелените сурови бадеми. Прибавете ги при брашното.

Разбъркайте добре и започнете да добавяте от сухата смес в маслено-яйчния крем.

От време на време наливайте от прясното мляко, когато сместа се сгъсти повече.

Застелете форма (24 см) с откопчаващ се ринг с парче хартия за печене. Изсипете кексовата смес и подравнете.

Отгоре наредете обелените и нарязани смокини. Поръсете с филирани бадеми и една супена лъжица кафява захар.

Изпечете обикновения смокинов сладкиш на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 35 мин.

Пробавйте за готовност сладкиша със смокини с дървено шишче.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар