Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Картофени Кюфтета»Картофени кюфтета по болярски

Картофени кюфтета по болярски

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Картофени кюфтета по болярски
Снимка: Диляна
2 / 3
13/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • Кюфтета
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 2 ск.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - по желание
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • Плънка
  • кайма - 200 г смес
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 гл.
  • черен пипер - 1 щипка
  • Още
  • олио - за пържене
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват, намачкват се и се овкусяват със сол на вкус, яйцето, нарязан чесън.

Лукът се нарязва и запържва в олиото, прибавя се каймата, сол на вкус, черен пипер и чубрица.

Оформя се плоско кюфте, взима се от картофената смес, притиска се и се слага малко от плънката и парченце кашкавал.

Завива се и се притиска добре.

Овалва се в брашно, но може също така с разбити яйца и после галета - както изберете.

Картофените кюфтета се пържа се в незалепващ тиган с добре загрято олио.

Поднесете картофени кюфтета по болярски с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: