Нисковъглехидратна баница

15/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата41
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. домашни
  • сирене - 100 г натрошено
  • моцарела - 50 г
  • краве масло - 30 г на парченца
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1/2 ч л
  • оризово брашно - 3 с л
  • брашно от елда - 3 - 4 с л
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в яйчената смес.

Добавя се натрошено сирене, нарязана на ситно моцарела и парченца студено масло.

Сипват се двата вида брашно и с вилица се разбърква баницата на гъста каша.

Върху хартия за печене сипваме в тавичка 24 см диаметъра, отгоре се заравнява и поръсваме сусам.

Печем мързеливата баница в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути, докато забита клечка за зъби излезе суха.

Сервираме кето баницата с кисело мляко за закуска.

Ако искате тънка талия, това е вашата нисковъглехидратна баница - вкусна, здравословна, нисковъглехидратна и без брашно!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар