Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Нисковъглехидратна баница

Нисковъглехидратна баница

Нисковъглехидратна баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Когато диетата не е причина да се откажете от любимата баница, а повод да опитате тази супер лесна Нисковъглехидратна баница"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. домашни
  • сирене - 100 г натрошено
  • моцарела - 50 г
  • краве масло - 30 г на парченца
  • кисело мляко - 300 г
  • сода за хляб - 1/2 ч л
  • оризово брашно - 3 с л
  • брашно от елда - 3 - 4 с л
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка.

В киселото мляко се разбърква сода за хляб да шупне и сипваме в яйчената смес.

Добавя се натрошено сирене, нарязана на ситно моцарела и парченца студено масло.

Сипват се двата вида брашно и с вилица се разбърква баницата на гъста каша.

Върху хартия за печене сипваме в тавичка 24 см диаметъра, отгоре се заравнява и поръсваме сусам.

Печем мързеливата баница в загрята фурна 180°C с вентилатор за 20 минути, докато забита клечка за зъби излезе суха.

Сервираме кето баницата с кисело мляко за закуска.

Ако искате тънка талия, това е вашата нисковъглехидратна баница - вкусна, здравословна, нисковъглехидратна и без брашно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: