Домашна пастърма от свинско месо

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
17/09/2019
"Хубавите мезета на тънко режете, с апетит хапвайте и на приятели давайте "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 300
  • Преглеждания за месеца836
  • Преглеждания за седмицата357
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 - 3 кг от свински бут
  • морска сол - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • чубрица - градинска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския бут на едри филии по около 3 см.

Накиснете го за 48 часа в 3 литра вода със захарта и солта.

Поставете го във вряща вода за малко и след това го отупайте с любимите си подправки.

Аз ползвам градинска чубрица.

Нанижете парчетата и оставете свинската пастърма да съхнат поне 30 дни.

По нататък – на здраве и тази вкусна домашна пастърма от свинско месо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар