Канелен хляб

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
18/09/2019
"Сладък канелен хляб за закуска и денят става някак по-слънчев и светъл "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо177
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в удобен съд прясното мляко и кравето масло. Затоплете го колкото да се разтопи маслото.

Внимавайте да не заври. Сложете в топлата течност една и половина чаена лъжичка суха мая.

В купа пресейте брашното с щипка сол. Разбийте за кратко яйцето с две супени лъжици захар. Излейте прясното мляко при брашното, добавете разбитото яйце и захар и замесете меко тесто.

Тестото е изключително приятно за работа. Направете измесеното тесто на топка. Сложете в набрашнена купа, намажете с една чаена лъжичка зехтин. Покрийте купата с парче найлон и кърпа. Оставете на топло докато тестото удвои обема си.

В купичка смесете кафявата захар и канелата.

На набрашнена повърхност разстелете втасалото тесто. Разточете на правоъгълник. Поръсете със захарта, смесена с канела. Завийте на руло. Поставете рулото в продълговата форма за кейк с вместимост 1 литър застлана с хартия за печене.

Покрийте с кърпа и оставете за още около час, или докато тестото изпълни формата. Загрейте статична фурна на 160 градуса. Преди да поставите хляба във фурната го намажете с разбития жълтък смесен с две супени лъжици прясно мляко. Изпечете до приятен загар.

Внимавайте хлябът да не прегори веднага, обикновено намазаните с жълтък печива прегарят отгоре бързо даже и на умерена фурна.Затова след първите 7-8 мин. покрийте с парче алуминиево фолио.

Охладете готовия канелен хляб на решетка! Нарежете го след като се е охладил напълно!

Много е вкусен, да ви е сладко!

Източник на рецептата италианския кулинарен сайт Petitchef!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар