Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гулаш»Телешки гулаш с червено вино

Телешки гулаш с червено вино

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Телешки гулаш с червено вино3 / 3
17/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Ароматен гулаш с червено вино с вкус, който ще остави гостите ви без думи"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 650 г от плешката
  • лук - 3 глави кромид
  • люти чушки - 1 - 2 бр. пресни червени
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • черен пипер
  • краве масло - 2 с.л. или зехтин
  • червено вино - 200 мл
  • гъби - 400 г
  • сол - на вкус
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червени пиперки - 1 бр. прясна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия гулаш произлиза от Унгария, характерното за него са присъствието на задължителните зеленчуци - лук и чесън, и дългото готвене. Една чудесна яхния, приготвяна във различните държави с различи допълнения към основните зеленчуци лук и чесън.

Приготвям си продуктите за телешкия гулаш с вино, като първо нарязвам месото на хапки (размер, какъвто всеки желаe) нарязвам главите кромид лук на едро.

Поставям тенджерата на котлонa с кравето масло на котлона изсипвам лука и запържвам добре да порозовее.

След като е добре запържен и задушен, добавям нарязаното на хапки месо, разбърквам, намалявам котлона на средна степен и задушавам лука и месото 20 минути.

Когато минат 20 минути, добавям дафиновия лист, нарязаните скилидки чесън, пресните червени чушки предварително стрити в хаванче, супената лъжица червен пипер, изсипвам виното и ако е нужно, малко вода (да е добре покрито месото).

Продължавам готвенето на месото поне два часа на слаб котлон да къкри.

Докато къкри телешкият гулаш с червено вино, в тиган с бучка масло запържвам гъбите и нарязаната червена пиперка за 7-8 минути почти до готовност.

Десетина минути, преди да е готово, добавям гъбите, червена пиперка, която съм задушила предварително към гулаша в тенджерата да се обединят вкусовете.

Може да пропуснете добавянето на гъбите и пипера - и без тях е много вкусно. След около два часа месото е станало крехко и прекратявам готвенето.

Поднасям телешкия гулаш с червено вино с картофено пюре поръсен с магданоз.

Приятно приготвяне!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: