Кисели червени домати с копър и чесън

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак216302191
18/09/2019
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо293
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • домати - 2 кг дребен сорт
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - стък и съцветията
  • морска сол - 40 г едра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете дребен сорт добре узрели червени домати. Измийте ги и сложете в голям буркан. Обелете няколко скилидки чесън, добавете ги при доматите заедно със стръкове и съцветия копър.

За да си измерите точно водата, а и да ви е по-лесно, напълнете буркана със студена вода.

Излейте го обратно и премерете водата. На литър вода сложете 40 грама сол. Върнете водата и солта отново в буркана и затворете с капачка.

Първите два дни обръщайте начесто с капачката надолу, докато се разтопи солта. След това приберете буркана на хладно. След като премине млечно-киселата ферментация пресечете с един два аспирина.

Тази туршия не може да стои за дълъг период от време, но е много вкусна и става леко газирана.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар