Начин на приготвяне
Объркайте каймата с яйцето, зеленчуковата подправка, черен пипер и чубрица. Направете малки кюфтенца и ги оваляйте в брашно. В провълговата тава сложете плика за печене.
Сипете 1 с.л. брашно в плика и го разклатете. Изсипете доматеното пюре в плика, добавете лука, олио 1 с.л. и пасирания чесън.
Сложете босилек, черен пипер, 1 ч.л. от зеленчуковата поправка и чубрица и раклатете плика да се смесят подправките. Пъхнете в плика кюфтенцата едно по едно, добавете 1 ч.ч. вода и разклатете отново.
Завържете плика с допълнителмната връзка, с която се предлага и го надупчете на няколко места с игла. Пъхнете в загрята фурна да се пече, като раклащате от време навреме.
Кюфтенцата са готови за около 40 минути, като се сгъсти сосът и се позапекат кюфтенцата яденето е готово.
По желание добавете магданоз при сервиране. Да ви е сладко!