Мъфини със смокини и лешници

20/09/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка се разбиват яйцата с кафява захар и ванилия. Добавя се олио, а в кисело мляко се разбърква бакпулверът да шупне и прибавяме в яйчената смес.

Накрая се прибавя бяло брашно и лъжица по лъжица от оризовото брашно, за да се получи гъста смес.

Плодовете от сладко от смокини се отцеждат и нарязани на парченца се смесват със тестото.

В голяма форма за 6 мъфина върху хартиени кошнички се сипва от сместа, не догоре, и поръсваме със смлени лешници.

Печем в загрята фурна на 170 градуса, докато забита клечка излезе суха. Изваждат се и ако искате поръсете с пудра захар, но може и така да се хапнат.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар