Вкусна питка от червена леща

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322182
20/09/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо281
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • червена леща - 240 г
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • хималайска сол - няколко кристалчета на вкус
  • бакпулвер - 1/2 пак.
  • инстантна мая - на върха на ножа
  • кокосово масло - 1 ч.л за подмазване на гърнето на мултикукъра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червената леща се накисва за около час-два. Отцежда се от водата. Слага се във нутрибулет заедно с кристалчетата хималайска сол и се блендира.

Добавят се яйцето, киселото мляко, инстантната мая и отново се блендира до получаването на хомогенна смес. Накрая се прибавя бакпулверът и се блендира за много кратко.

Гърнето на мултикукъра намазваме с кокосово масло и изсипваме сместа. Настройваме на програма Печене, 180 градуса за 20 минути.

Питката е много вкусна!

Рецептата е подходяща за тези които спазват Зонов режим на хранене(16БВ). Червената леща регулира нивата на кръвната захар и е подходяща храна и за диабетици.

Идеална е и за включване в бебешкото меню при ниски нива на желязо.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар