Телешки език фрикасе

ЖГеоргиеваЖГеоргиева
Готвач
142
314
352
180
20/09/2019
"Истински деликатес, който ви препоръчваме от сърце "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 493
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата29
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвеният телешки език се нарязва на парчета и се вари в тенджера под налягане. Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в зехтин. Добавете езикът заедно с бульона, след омекване на зеленчуците.

Пригответе кашичка от брашното, горчицата, черен пипер и кисело мляко. Постарайте се да не остават бучки. Постепенно пресипете част от бульона при непрекъснато бъркане. След което на бавна струя налейте в къкрещата тенджера. Телешкият език фрикасе е готов!

Бележка: Естествено, морковите и патладжаните не са присъщи за фрикасе, така че са по желание. Също така може да развихрите въображението си в кухнята с всякакви зеленчуци за по питателно ястие.

Чук за месо с брадвичка-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
8.50 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар