Ябълкови питки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак217302191
20/09/2019
"Този вълшебен аромат, който изпълва цялата къща, може да е само от ябълкови питки - опитайте ге "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка сложете стафидите, покрийте ги с ром и оставете за 15 мин. за да омекнат.

Докато това става пригответе плънката за питките. Обелете и нарежете на малки парчета ябълките.

Сложете ги в удобен тиган, полейте с една супена лужица лимонов сок, поръсете с чаена лъжичка канела и 80 градуса кафява захар. Сложете съда на слаб огън и гответе около 10 мин. или докато омекнат ябълките. Разбърквайте от време на време.

Готовата плънка оставете да се охлади. Прибавете стафидите.

В купа пресейте брашното с щипка сол и пакетче бакпулвер. Излейте олиото, прясното мляко и сложете рикотата.

Ароматизирайте с настъргана лимонова кора и ванилия. Замесете меко тесто. Тестото е много ароматно и леко за работа, а след изпичане питките са пръхкави и с великолепен аромат на ябълки и канела.

От тестото направете 12 питки. Старайте се да се еднакви по големина. На набрашнена повърхност разточете всяка питка. В средата и сложете по лъжица от плънката и направете на топка. Намажете питките с олио и ги подредете в подмазана тава.

Сложете тавата в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор и изпечете за 15 мин.

Извадете тавата от фурната, намажете отново с олио и поръсете с филирани бадеми.

Върнете тавата във фурната и довършете печенето до златист загар. Изпечените ябълкови питки поръсете топли с пудра захар!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар