Омлет по италиански

20/09/2019
"За омлетът като начин на живот или как да се надладите на Ла Долче Вита "
Приготвяне5 мин.
Готвене7 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца336
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този омлет по италиански се приготвя бързо и лесно, и може да се комбинира много различни зеленчуци.

В Италия добавят и сварена паста към яйцата, сега пропускам, за да е по-малко калоричен омлетът.

Задушавам със зехтин и краве масло нарязаната на ивички пиперка и тиквичка, добавям зеления лук, черния пипер, сол.

Разбърквам (само този път се разбърква ) и добавям яйцата, разбити с бъркалка за яйца. Посолявам и оставям на слаб котлон да се сготвят, без да ги бъркам.

Обикновено омлетът е готов за около 6-7 минути на слаб котлон.

Поднасям с див лук и магданоз. Този омлет по италиански е една чудесна закуска за началото на деня. Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар