Пълнозърнести гризини с билки

Румяна С.Румяна С.
Чирак
82
447
344
254
20/09/2019
"Защото има значение какво ще гризкате цял ден - щом ще са гризини, нека да са пълнозърнести и с билки "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 400
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме яйцето с разтопеното масло и хималайска сол. След което добавяме постепенно брашното и бакпулвера, докато разбъркваме.

Бакпулвера по желание можем да заменим с 2 лъжици кисело мляко с щипка сода /един от двата набухвателя използваме/.

Добавяме и хладката вода до получаване на пухкаво тесто, след което завиваме в прозрачно фолио и оставяме в хладилника за около 30 минутки, да отпочине.

След което го разстиламе и оформяме тънки лентички или каквито форми желаете. Намазваме всяка солетка с жълтък отгоре. Поръсваме леко със сол и сухи подправки по желание.

Аз ги поръсих и с трите, като не ги смесих, а разделих изделията на три и поръсих всяка една част със съответна билка. Получиха се много ароматни и вкусни гризини с билки.

Слагаме ги да се пекат в тавичка върху хартия за печене, която сме намазнили с масло /или зехтин/, в предварително загрята фурна на 230 градуса, за около 15-тина минутки или до готовност.

Гризините ни са готови!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар