Експресни хлебчета

22/09/2019
"Разкошно хлебчета, които наистина стават много бързо и са чудесни за сандвичи "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 881
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г с високо съдържание на глутен
  • вода - 250 мл
  • мая - 20 г жива
  • HOSSO - 30 мл
  • сол - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява в купа и в средата се прави кладенче. В него се сипват леко затоплените вода и олио. Натрошава се маята и се разбърква с шпатула или дървена лъжица, докато съставките се съединят.

Добавя се солта и тестото се омесва за 2 минути върху намазнен или набрашнен плот.

Оформят се 8 еднакви продълговати хлебчета и се подреждат в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едно от друго. Втасват само 20 минути, това време им е напълно достатъчно.

Пекат се до златист загар и когато са готови, се охлаждат върху решетка.

Бързи и вкусни, тези експресни хлебчета са идеални за всякакви приложения - за сандвичи, брускети или с пълнежи по ваш избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар