Лимонов сладкиш с грозде

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
334
3k
2k
977
4
22/09/2019
"С лек вкус и пленителен аромат - ето такива сладкиши обичаме ние "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо507
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти е добра са на стайна температура. За този сладкиш използвайте грозде без семки. Ако все пак не намерите, разрежете всяко зърно грозде на две половинки и отстранете семките.

Разтопете маслото и го оставете леко да се охлади. През това време разбийте яйцата, захарта, ванилията и щипка сол с миксер за 5-6 минути, докато захарта се стопи и сместа стане пухкава.

Добавете маслото, зехтина и прясното мляко, като разбърквате след всеки продукт. Настърже кората на един лимон на фино ренде. Прибавете и нея към сместа.

Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на части. Намажете тава (26 см) с масло и изсипете кейковата смес.

Към измито и подсушено грозде прибавете 1 с.л. царевично нишесте и разбъркайте. Така гроздето ще остане отгоре по време на печенето.

Наредете гроздето върху кекса и поръсете обилно с кафява захар. Печете в леко загряна фурна на 170 градуса с вентилатор за 25-30 минути, до суха клечка.

Оставете да се охлади и поръсете с пудра захар.

Получи се много ароматен плодов сладкиш с хрупкава коричка и мека въздушна вътрешност.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар