Пилешка яхния с печени чушки

Мария СимоваМария СимоваГуру113058106714
24/09/2019
"Яхнията е толкова вкусна, че след това изобщо няма да ви се налага да миете чиниите, те буквално са облизани "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо767
  • Преглеждания за месеца511
  • Преглеждания за седмицата281
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 8 бр. долни
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • печени чушки - 5 - 6 бр. червени
  • доматен сок - 800 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 0. 5 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете бутчетата, запържете ги в загрятото олио от всички страни до златиста коричка. Нарежете лука на полумесеци, а чушките на ивици, на ситно нарежете чесъна.

Извадете готовите бутчета от олиото и запържете лука, чесъна и чушките последователно - добавени в този ред.

Налейте пасираните пресни домати и добавете нарязания магданоз и захарта, поръсете с черен пипер и сол на вкус , разбъркайте.

Добавете запържените бутчета и затворете капака на съда, готвите яхнията на слаб огън за около 40 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар