Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхнии»Супа от зелен фасул с наденица

Супа от зелен фасул с наденица

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Супа от зелен фасул с наденица
Снимка: Наталия Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 300 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • домати - 1 бр.малък
  • масло - 30 - 40 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • вода - около 1.5.л.
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз - 4 - 5 стръка
  • чесън - пресен, листа за поръсване
  • наденица - 1 пръчка Балканджийска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се изплаква с хладка вода, за да се размрази по-бързо, след което се остава в гевгир. Моркова рендосваме, лука и домата нарязваме на ситно.

В дълбок тиган или тенджера загряваме олиото и маслото и сипваме да се задушат фасулът, морковът и лукът, разбъркваме, докато поомекнат и прибавяме, домата, магданоза и подправки на вкус.

Разбъркваме още няколко секунди и прибавяме брашното, разбъркваме всичко да се запържи брашното и заливаме с гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност (около 15 мин.).

След като е фасулът е полуготов, нарязваме наденицата на хапки и я запичаме на сух тиган. След като се запече наденицата, я сипваме в тенджерата с фасула и махаме от огъня.

Сервираме и поръсваме със ситно нарязан пресен чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: