Начин на приготвяне
Фурна 200 градуса;
Плоска тава, покрита с хартия за печене.
Предварително размразеното бутертесто се отваря. Разточва се леко по дължина.
В купа се смесва половината захар и канелата. Поръсва се изцяло тестото. От страни с остър нож се разрязват ленти, които последствие ще се сплетат върху плънката от ябълки.
Ябълките се почистват от кората и се настъргват през ренде Мандолина. Получава се една голяма купа фино нарязани ябълки.
Към тях се добавят стафидите, настъргана кора от 1 лимон и смачкани орехи на ръка. Нарочно не ги смилам, защото искам да се усещат приятно по цели ядки.
Точно по средата, където не е разрязано тестото, а е цяло парче, се изсипва цялото количество тънко нарязани филийки ябълките със стафидите, орехите, лимоновата кора. Разпределят се.
Посипват се с останалата част от захарта. Ако се прецени, че не е достатъчна, се добавя още малко захар.
Лентите се сплитат, оформя се рулото. Бутер рулото се намазва с белтък.
Канеленото руло се посипва се с кафява захар.
Пече в загрята на 200 градуса фурна до хубав златист цвят.
Готовото бутер канелено руло с ябълки се охлажда напълно и се поръсва с малко пудра захар.