Пържен боб по Врачански

Мария СимоваМария СимоваГуру112858106614
28/09/2019
"Всичко, което сте чували за пържения боб по врачански, е вярно, ужасно вкусен е "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 129
  • Преглеждания за месеца6039
  • Преглеждания за седмицата715
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и накиснете боба от вечерта в студена вода. На сутринта отново измийте боба и го поставете в тенджера под налягане.

Долейте студена вода, добавете шушулките сминдух и го поставете да се свари за около 45 минути.

Почистете лука и го нарежете на ситно.

Поставете го в тиган с 100 мл олио, нарязания на ситно пресен джоджен, лютите чушки и малко вода, задушете под капак, докато лукът добие стъклен цвят.

Прибавете червения пипер, разбъркайте и веднага налейте 1 ч.ч. предварително обелени и настъргани домати.

След като сместа заври, прибавете прецедения боб, разбъркайте и посолете на вкус.

Оставете боб яхнията да къкри на бавен огън за около 10 минути - става много вкусен боб по врачански.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар