Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък Хляб»Кето кашкавалена питка

Кето кашкавалена питка

Кето кашкавалена питка4 / 4
29/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Разкошна кето питка, за всички, които водят тежка битка с килограмите - дръжте се, с вас сме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • чушки - 2 ленти
  • извара - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • риган
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • брашно от елда - 3 пълни супени лъжици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с вилица. Прибавят се прясно мляко, черен пипер, сол на вкус, риган. Червена чушка се нарязва на малки кубчета и прибавяме в тестото.

Добавя се настърган кашкавал, извара, разбърква се и лъжица по лъжица сипваме брашно от елда.

Трябва да се получи средно гъста каша. В малка тавичка, върху хартия за печене, сипваме кашкавалената смес и отгоре се заравнява.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор около 25 минути. Набожда се с клечка за зъби, за да се провери дали е готово тестото. Ако клечката излезе суха, изключваме фурната.

Охладената кето кашкавалена питка нарязваме на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: