Начин на приготвяне
Пилешкото месо може да бъде всяко едно пилешко с кост, може да си обезкостите и цяло пиле. Измиваме месото и в отделен съд го овкусяваме със сол, черен пипер по желание и червен пипер.
Зелето нарязваме на дребно, овкусяваме със сол и го намачкваме леко. Слагаме го в голяма тава с капак, овкусяваме го със сол на вкус, червен пипер, бахар разпръскваме зрънцата, олиото, доматения сок и дафиновия лист, и разбъркваме добре. След което добавяме и овкусените пилешки бутчета отгоре, сипваме 1/2 ч.ч. топла водичка и затваряме с капака на тавата.
Печем на предварително загрята фурна на 200 градуса, за около 2 часа, като разбъркваме два пъти през този период.
След като са минали 2 часа, махаме капака и запичаме за 10-15 минутки, на 180 градуса.
По желание поръсваме с магданоз отгоре.
Да ви е сладко!