Пилешка манджа с картофи на фурна

29/09/2019
"То в една манджа ако няма сочно пилешко и картофки струва ли си да броим за манджа изобщо "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 789
  • Преглеждания за месеца4331
  • Преглеждания за седмицата770
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофи, лук и моркови.

Нарязват се на парчета, а чушката на ленти. В тенджерка се загрява олио и запържваме лук, моркови и чушка.

След 2 -3 минути прибавяме картофите, да се запържат и те. Добавят се нарязан на кубчета обелен домат, червен пипер, и наливаме вода да покрие продуктите.

Оставя се да заври. Сваряват се пилешките бутчета, обезкостяваме ги и ги накъсваме на едри хапки, без кожата. Когато заври, се прибавя месото в тенджерата и овкусяваме със сол, черен пипер и подправки.

Накрая сипваме отцеден млечен грах и разбъркваме. След 10 минути се прехвърля в тава. Печем в загрята фурна до готовност на картофите. Сервираме нашата пилешка манджа с картофи, като я поръсим с пресен магданоз.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар