Пълнени картофи с бекон и майонеза

SimonaSimonaНовак321
01/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене45 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо460
  • Преглеждания за месеца457
  • Преглеждания за седмицата82
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се слагат в тенджера да се сварят за около 25 минути.

През това време почистваме лука и нарязваме на ситно, а бекона режем на тънки слайсове.

В загрят тиган с 1 с.л. олио запържваме лука и бекона за около 12-13 минути.

Вече сварените и малко поизстинали картофи срязваме през средата на две и издълбаваме вътрешността с помощта на лъжица.

В купа изсипваме запържения с лук бекон и добавяме майонезата, щипка сол и черен пипер. Всичко това се обърква.

Издълбаните картофи подреждаме в намазнена с 2 с.л. олио тава и слагаме от сместа по 1 и 1/2 с.л.

Покриват се с фолио и пълнените картофи се пекат в предварително загрят на 200 градуса парти грил за 20 минути, след което поръсваме с настърган кашкавал и връщаме в грила, докато се разтопи.

Поднасят се топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар