Бисквитки от кестеново брашно с капки шоколад

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
01/10/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции35
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • брашно от кестени - 80 г
  • бяло брашно - 150 г
  • кафява захар - 80 г
  • масло - 110 г
  • яйце - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • шоколадови капки - 100 г
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете омекналото краве масло в купа, добавете захарта и разбийте с миксер до получаване на еднородна смес.

Прибавете яйцето и продължете разбиването още 5 мин.

В друга купа пресейте бялото и кестеновото брашно с щипка сол и една чаена лъжичка бакпулвер.

На порции добавете брашната в маслената смес, бъркайки с лъжица. Сложете шоколадовите капки и хомогенизирайте добре продуктите.

Покрийте купата с парче найлон и приберете в хладилник за 30 мин.

Загрейте фурна без вентилатор на 180°C. Застелете голяма тава с парче хартия за печене.

От тестото с набрашнени ръце късайте по малко и направете на топче.

Приплескайте леко бисквитки и притиснете към краищата вилица, за да образувате шарки. Изпечете сладките за 12-15 мин.

Охладете бисквитките с кестеново брашно и капки шоколад на решетка.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар