Ориз на фурна с пилешки дробчета и гъби

Румяна С.Румяна С.Новак382155
02/10/2019
"Бързо и лесно - супер практично вкусно ястие за онези, които искат да хапнат нещо домашно "
Приготвяне30 мин.
Готвене38 мин.
Общо68 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 163
  • Преглеждания за месеца3162
  • Преглеждания за седмицата1075
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилешките дробчета и ги сваряваме до полуготовност. Нарязваме ги на по малки парченца. Леко посоляваме.

Гъбите ги нарязваме на шайби, лука на дребно. Запържваме ги на тиган до готовност. Овкусяваме с черен пипер и сол.

Оризът сме измили със студена вода хубаво и оставили за 20-тина минутки във вода.

В подходяща тава слагаме гъбките с лука, дробчетата и ориза, овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и чили по желание и разбъркваме всички съставки.

Добавяме и водата. Слагаме в предварително загрята фурна на 240-250 градуса и готвим ориза с дробчета и гъби, докато оризът си поеме водата.

При мен за този ориз на фурна това бяха 38 минутки.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар