Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Ориз на фурна»Ориз на фурна с пилешки дробчета и гъби

Ориз на фурна с пилешки дробчета и гъби

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Ориз на фурна с пилешки дробчета и гъби
Снимка: Румяна Стоянова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
38 мин.
Общо
68 мин.
Порции
4
"Бързо и лесно - супер практично вкусно ястие за онези, които искат да хапнат нещо домашно"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • пилешки дробчета - 500 г
  • гъби - 250 г /тарелка/
  • лук - 1 глава
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
  • вода - 800 мл
  • чили - по желание, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме хубаво пилешките дробчета и ги сваряваме до полуготовност. Нарязваме ги на по малки парченца. Леко посоляваме.

Гъбите ги нарязваме на шайби, лука на дребно. Запържваме ги на тиган до готовност. Овкусяваме с черен пипер и сол.

Оризът сме измили със студена вода хубаво и оставили за 20-тина минутки във вода.

В подходяща тава слагаме гъбките с лука, дробчетата и ориза, овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и чили по желание и разбъркваме всички съставки.

Добавяме и водата. Слагаме в предварително загрята фурна на 240-250 градуса и готвим ориза с дробчета и гъби, докато оризът си поеме водата.

При мен за този ориз на фурна това бяха 38 минутки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: