Спанак с ориз и гъби на фурна

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
491
6k
1k
1k
3
03/10/2019
"И непременно да направите заливка - страшно вкусно става с нея "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 589
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

В тиган загрейте една кафена чашка зехтин. Пуснете наситнения лук и запържете за кратко. Добавете нарязания спанак, гъби и ориз.

Посолете, овкусете с щипка черен пипер и джоджен. Налейте 250 мл. вода или зеленчуков бульон.

Захлупете съда и гответе ястието около 15 мин., като разбърквате често.

Превърлете в тавичка. Разбийте яйцата с киселото мляко и щипка сол. Излейте ги в тавичката като се стараете да покрият насвякъде.

Изпечете спанака с ориз и гъби в предварително загрята на 200 градуса фурна до приятен загар.

Поднесете готовото ястие топло с лъжица кисело мляко!

Да ви е сладко!

Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 38x5см.
10.99 лв.
Виж ››

Когато не ви се занимава да режете, извадете тайното си оръжие - продълговатото ренде за лесно обработване на храната. Универсално ренде, на което нито един продукт не би могъл да се опре!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар