Пиле Пиката

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач198513642
03/10/2019
"Каним ви да опитате нашето Пиле Пиката, а после на драго сърце ще ви разкрием и тайната за приготвянето му "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 129
  • Преглеждания за месеца1129
  • Преглеждания за седмицата107
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 4 бр. от по - големите
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • каперси - 4 с.л. солени и мариновани
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • суха майорана - 1 ч.л.
  • мащерка - щипка суха
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • масло - 40 г бучка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на две по дължина. Начукайте ги леко в найлонова торбичка.

Пригответе суха смес от брашното, червения и черния пипер, майорана и мащерка.

Оваляйте хубаво пилешките парчета в сместа и ги запържете в зехтина, докато придобият златист цвят.

В същото тиганче пригответе редуциран сос с бяло вино, каперси, мащерка и накрая масло.

Ако някой ви каже, че това не подхожда на вино розе, не му вярвайте!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар