Пиле Пиката

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пиле Пиката2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Каним ви да опитате нашето Пиле Пиката, а после на драго сърце ще ви разкрием и тайната за приготвянето му"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. от по - големите
  • зехтин - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • каперси - 4 с.л. солени и мариновани
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. смлян
  • суха майорана - 1 ч.л.
  • мащерка - щипка суха
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • масло - 40 г бучка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на две по дължина. Начукайте ги леко в найлонова торбичка.

Пригответе суха смес от брашното, червения и черния пипер, майорана и мащерка.

Оваляйте хубаво пилешките парчета в сместа и ги запържете в зехтина, докато придобият златист цвят.

В същото тиганче пригответе редуциран сос с бяло вино, каперси, мащерка и накрая масло.

Ако някой ви каже, че това не подхожда на вино розе, не му вярвайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: