Есенна гарнитура от карфиол

03/10/2019
"Долу вилиците от нашия карфиол - нали чухте - за гарнитура е, не е за наяждане "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 298
  • Преглеждания за месеца2298
  • Преглеждания за седмицата287
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • карфиол - 1 малка глава
  • олио
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива, почиства от листата, нарязва се на розички и го поставяме в тава върху хартия за печене.

Поръсва се обилно с олио, малко сол и щипка-две черен пипер.

Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути с вентилатор, до леко кафеникав цвят.

Изважда се и поръсваме с настърган кашкавал, връща се във фурната да се разтопи за 5-10 минути само отгоре и готово.

Вкусна гарнитура към печени на скара кюфтенца, кебапчета и друг вид месо.

Добър апетит!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар