Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Есенна пърженица с карфиол и босилек

Есенна пърженица с карфиол и босилек

Есенна пърженица с карфиол и босилек
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • карфиол - 2 - 3 ч.ч. начупен
  • червени чушки - 3 бр. малки
  • яйца - 2 бр.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан
  • босилек - 3 щипки сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и начупваме карфиола на средно ситни парченца. Нарязваме чушките на квадратчета. В тигана сипваме шарлана и прибавяме зеленчуците. Захлупваме ги и ги оставяме докато омекнат.

След като това стане, овкусяваме с хималайската сол и поливаме с предварително разбърканото яйце. Разбъркваме хубаво и равномерно, за да има навсякъде яйчице.

Малко преди да е готово поръсваме сушения босилек, като го стриваме ситно, и разбъркваме всичко отново.

След като яйцето е готово, и ястието е готово.

Сипваме в 3 порции. Поднасяме топло!

Прекрасно за есента - сезона на карфиола!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: