Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ньоки на фурна в сос от горгонзола и манатарки

Ньоки на фурна в сос от горгонзола и манатарки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ньоки на фурна в сос от горгонзола и манатарки
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Аромат и вкус, които ще ви пленят от пръв поглед - ето затова казват, че готвенето е любов"

Необходими Продукти

  • ньоки - 500 г
  • за соса
  • манатарки - 200 г, може и замразени
  • горгонзола - 150 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • пармезан - 30 г
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • магданоз - щипка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете нарязана на ситно скилидка чесън, щипка магданоз и нарязаните на малки парченца манатарки. Запържете за кратко.

Добавете горгонзолата, излейте прясното мляко и гответе соса докато сиренето се разтопи. Отдръпнете съда от котлона.

В тенджера с кипяща подсолена вода пуснете ньоките. Когато започнат да изплуват на повърхноста ги извадете с решетъчна лъжица. Сложете ги в купа, налейте струйка зехтин и объркайте добре.

Прехвърлете ньоките в тавичка. Полейте със соса.

Разтръскайте тавичката, за да се овкусят добре, и поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието в предварително загрята на 200 грaдуса фурна до приятен загар!

Много вкусно ястие, препоръчвам да опитате!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: