Начин на приготвяне
В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете нарязана на ситно скилидка чесън, щипка магданоз и нарязаните на малки парченца манатарки. Запържете за кратко.
Добавете горгонзолата, излейте прясното мляко и гответе соса докато сиренето се разтопи. Отдръпнете съда от котлона.
В тенджера с кипяща подсолена вода пуснете ньоките. Когато започнат да изплуват на повърхноста ги извадете с решетъчна лъжица. Сложете ги в купа, налейте струйка зехтин и объркайте добре.
Прехвърлете ньоките в тавичка. Полейте със соса.
Разтръскайте тавичката, за да се овкусят добре, и поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието в предварително загрята на 200 грaдуса фурна до приятен загар!
Много вкусно ястие, препоръчвам да опитате!
Да ви е сладко!