Ньоки на фурна в сос от горгонзола и манатарки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак209292101
04/10/2019
"Аромат и вкус, които ще ви пленят от пръв поглед - ето затова казват, че готвенето е любов "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо291
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте чашка зехтин. Пуснете нарязана на ситно скилидка чесън, щипка магданоз и нарязаните на малки парченца манатарки. Запържете за кратко.

Добавете горгонзолата, излейте прясното мляко и гответе соса докато сиренето се разтопи. Отдръпнете съда от котлона.

В тенджера с кипяща подсолена вода пуснете ньоките. Когато започнат да изплуват на повърхноста ги извадете с решетъчна лъжица. Сложете ги в купа, налейте струйка зехтин и объркайте добре.

Прехвърлете ньоките в тавичка. Полейте със соса.

Разтръскайте тавичката, за да се овкусят добре, и поръсете с настърган пармезан. Изпечете ястието в предварително загрята на 200 грaдуса фурна до приятен загар!

Много вкусно ястие, препоръчвам да опитате!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар