Пухкави палачинки от хляб

04/10/2019
"От сухият хляб супер вкусни палачинки може да направим - само трябва да проявим малко въображение "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 156
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • бял хляб - 100 г сух
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 120 - 125 мл
  • захар - 70 г
  • ванилова захар - 5 г
  • масло - за намазване на тигана и палачинките
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сухият хляб се смила на малки трохи. За целта се използва блендер или кухненски робот с подходяща функция.

2. Яйцата се разбиват леко със захарта, ваниловата захар и млякото. Сипват се при хлебните трохички, разбърква се и сместа се оставя да престои 30 минути на стайна температура.

3. Дъното на тиган с незалепващо покритие се намазнява хубаво с 1/2 лъжица масло. Загрява се на умерен огън- от 9 степени на 5-та, 6-та.

4. Преди маслото да е започнало да загаря се слагат две пълни супени лъжици от сместа и се разстилат във форма на палачинка, не по- голяма от 8 см. диаметър.

5. Всяка палачинка се пече 2 минутки от едната страна, след което се обръща за 1 минута от другата, като от опечената страна също се маже с масълце.

6. Готовите палачинки се изваждат в чиния и покриват с чиста кърпа, за да се запазят топли и меки.

Поднасят се с любимо сладко или течен шоколад, а може и за контраст със нещо солено като сиренце.

Един прекрасен начин да оползотворим останалия ни сух хляб и да имаме топла и вкусна закуска на трапезата.

Добър апетит!

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар