Кавказки питки

01/07/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции2 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 292
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в кладенче посредата добавете маята, солта и половината олио. Замесете постепенно гладко и еластично тесто, като доливате по малко водата и млякото.

Прехвърлете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете да втаса. След това го прехвълете върху набарашнения кухненски плот и го премесете с останалото олио.

Разделете тестото на 2 топки, покрийте ги с кърпа и оставете пак да втасат. Всяка топка разточете на питка. В средата направете по-големи вдлъбнатини.

Сложете питките в намазнена тава, намажете с разбито яйце и поръсете със сусам. Пъхнете кавказките питки да се пекат до готовност в предварително загряна на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар