Стерилизирани кисели краставички в големи буркани

05/10/2019
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата128
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • корнишони - 1 кг
  • моркови - 1 бр. за уплътняване (по желание)
  • оцет - 100 мл (до долната резка на буркана)
  • сол - 2 с.л. (равни)
  • захар - 1 с.л. (равна)
  • черен пипер - 15 зърна
  • бахар - 3 зърна
  • бял синап - 1 к.л. зърна
  • лук - 1/2 малка глава, нарязана на полумесеци
  • копър - 2 цвята
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 1 буркан от 1.5 кг.

На дъното на всеки буркан се слагат подправките.

Краставичките се измиват и крайчетата им се изрязват. Нареждат се плътно в бурканите. Уплътнява се с моркова, нарязан на дълго.

Бурканите се доливат със студена вода до гърлото, затварят се с капачките и се слагат да врат в студена вода.

Не се чака да заври водата, а бурканите се вадят точно преди завирането, когато краставичките изцяло си променят цвета.

Обръщат се с капачките надолу докато изстинат.

По този начин краставичките стават много хрупкави и никога не омекват.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар