gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Герловска туршия тюрлю (без аспирин)

Герловска туршия тюрлю (без аспирин)

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2532k8387072
Герловска туршия тюрлю (без аспирин)
Снимка: Н.Акифова
1 / 4
06/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции5
"Прословутата тюрлю туршия няма да дойде на трапезата ви сама - вие ще трябва да я приготвите, затова запретвайте ръкави"

Необходими Продукти

  • камби - 4 кг
  • зеле - 1 глава
  • карфиол - 1 глава
  • зелени домати - 2 кг
  • моркови - 2 кг
  • целина - една връзка
  • люти чушки - 2 - 3 бр. на буркан
  • чесън - 1 глава
  • дафинов лист - 2 бр. на буркан
  • черен пипер - 10 зърна на буркан
  • бахар - 6 бр. на буркан
  • маринатата за буркан от 3 л
  • оцет - 400 мл или 1 бр. (меден буркан)
  • вода - 800 мл
  • захар - 1 меден буркан
  • сол - 4 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и изчистваме хубаво всички зеленчуци и ги режем на парчета. Взимаме един трилитров буркан и на дъното на буркана слагаме целина, чесън, бахар, черен пипер и дафинов лист, след което пълним буркана със зеленчуците.

Това повтаряме с всичките буркани, от тези съставки излизат около 5 бр. трилитрови буркани, зависи колко ги пълните. След като сме готови с пълненето на бурканите, правим марината за туршия.

Взимаме една много голяма тенджера и слагаме всички съставки вътре, и поставяме на котлона да заври. След като кипне, не изключваме котлона, а започваме да пълним бурканите един по един.

Заливаме продуктите в първия буркан с маринатата, затваряме веднага и завиваме с одеяло. След което повтаряме процеса, докато свършат бурканите. Вътре не слагаме аспирин. Завитите буркани престояват под одеялото една вечер и след това ги прибираме в мазето на хладно.

Готовите сме с нашата Герловска туршия тюрлю (без аспирин)!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: