Начин на приготвяне
Измиваме и изчистваме хубаво всички зеленчуци и ги режем на парчета. Взимаме един трилитров буркан и на дъното на буркана слагаме целина, чесън, бахар, черен пипер и дафинов лист, след което пълним буркана със зеленчуците.
Това повтаряме с всичките буркани, от тези съставки излизат около 5 бр. трилитрови буркани, зависи колко ги пълните. След като сме готови с пълненето на бурканите, правим марината за туршия.
Взимаме една много голяма тенджера и слагаме всички съставки вътре, и поставяме на котлона да заври. След като кипне, не изключваме котлона, а започваме да пълним бурканите един по един.
Заливаме продуктите в първия буркан с маринатата, затваряме веднага и завиваме с одеяло. След което повтаряме процеса, докато свършат бурканите. Вътре не слагаме аспирин. Завитите буркани престояват под одеялото една вечер и след това ги прибираме в мазето на хладно.
Готовите сме с нашата Герловска туршия тюрлю (без аспирин)!
Коментари