Начин на приготвяне
В топлото прясното мляко разтворете захарта, 1 ч.л. брашно и маята. Оставете да удвои размера си.
В купа пресейте брашното и солта, към тях прибавете пармезан и ригана. Разбъркайте добре и направете кладенче.
Там добавете яйцето, зехтина, водата и вече шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса на топло за около час. След това премесете тестото и го сложете в тавичка с хартия за печене и оставете да втаса за още 30-40 мин.
След това направете два разреза на кръст и намажете с масло, поръсете с пармезан и печете на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто.
Ако искате да има хрупкава коричка на хлебчето, при слагането на тавата във фурната плиснете малко вода на дъното на печката и затворете веднага.
Поднесете готовото хлебче с пармезан и риган, докато е още топло.