Хляб с пармезан и риган

06/10/2019
"И като каже някой Баба ти само хляб с пармезан и риган е яла - Ами не е и много е изпуснала "
Приготвяне100 мин.
Готвене30 мин.
Общо130 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца130
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото прясното мляко разтворете захарта, 1 ч.л. брашно и маята. Оставете да удвои размера си.

В купа пресейте брашното и солта, към тях прибавете пармезан и ригана. Разбъркайте добре и направете кладенче.

Там добавете яйцето, зехтина, водата и вече шупналата мая. Замесете меко тесто и оставете да втаса на топло за около час. След това премесете тестото и го сложете в тавичка с хартия за печене и оставете да втаса за още 30-40 мин.

След това направете два разреза на кръст и намажете с масло, поръсете с пармезан и печете на предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до златисто.

Ако искате да има хрупкава коричка на хлебчето, при слагането на тавата във фурната плиснете малко вода на дъното на печката и затворете веднага.

Поднесете готовото хлебче с пармезан и риган, докато е още топло.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар