Джинджифилови курабийки

Джинджифилови курабийки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
07/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции18
"Ето ги перфектните джинджифиллови курабийки за душата - хапваш и не можеш да спреш"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето със захар и мед с телена бъркалка.

Добавя се прясно мляко, сода за хляб, канела, смлян на прах джинджифил и всичко се разбърква добре.

Накрая сипваме две чаши брашно от лимец и една супена лъжица от елда, да се получи гъсто тесто, без да се меси, само се разбърква с лъжица.

В широка тава върху хартия за печене се сипва по 1 сл. тесто да се оформят сладките.

Отгоре се набожда по 1 цял лешник.

Печем курабийките в загрята фурна 180°C около 10-15 минути, отдолу стават кафеникави - значи са готови.

Охладени, сервираме джинджифиловите курабийки - много са вкусни за похапване през деня!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: