Печен омлет с пиле и гъби

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-PieroniЧирак201291991
08/10/2019
"Толкова вкусно, толкова лесно - разбира се, че това ни е любимият омлет "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо577
  • Преглеждания за месеца576
  • Преглеждания за седмицата198
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на малки хапки. Най-добре е да бъде от бялото месо.

В тиган загрейте чашка зехтин, запържете за кратко нарязана на ситно скилидка чесън с щипка магданоз.

Пуснете месото и продължете да пържите до златисто. Добавете нарязаните на филийки гъби.

Залейте с чашка зеленчуков бульон, овкусете със сол и черен пипер. Захлупете съда и гответе, докато остане на мазнина.

Разбийте яйцата с телена бъркалка за 5 мин. Прибавете настъргания пармезан.

Изчакайте, докато сместа с месото се поохлади и изсипете яйцата. Разбъркайте добре.

Намаслете и набрашнете малка продълговата форма за кейк. Изсипете сместа. Изпечете омлета на 180°C в предварително загрята фурна за около 20 мин.

Поднесете печения омлет с пиле и гъби със салата по желание!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар